Umbrele trecutului

Trupuri eterne, acești megalitici încremeniți veghează făr’ de suflet asupra foștilor prieteni, care parcă nu mai observă umbrele apu...


Trupuri eterne, acești megalitici încremeniți veghează făr’ de suflet asupra foștilor prieteni, care parcă nu mai observă umbrele apusului.

Deși majoritatea blocurilor de piatră au fost ridicate în cinstea unor personalități sau momente istorice, nimeni, dar parcă nimeni nu se mai gândește la clipele trecute, odată ce acestea au fost ridicate.

Multe astfel de monumente sunt ridicate pretutindeni în țară, în onoarea unor monștrii sacrii din diferite domenii. Chiar dacă cele mai multe busturi din țară sunt interpretările unor poeți, dramaturgi sau persoane influente, cele mai impunătoare blocuri sunt cu tărie cele ale domnitorilor care au clădit trecutul acestei nații. Începând de la Vlad Țepeș, Mihai Viteazu și culminând cu Alexandru Ioan Cuza, străzile României vorbesc aceeași limbă.

Știai că !!!


Marele sculptor român Constantin Brâncuși a vrut să doneze sculpturile sale statului român, însă acesta a refuzat și astfel majoritatea capodoperelor maestrului se află la Paris, locul unde a și trecut la cele sfinte.

You Might Also Like

0 comentarii