Coloșii onești

Spiritul patriot și apărător de țară a izvorât și trăit în multe momente ale nației din și prin rândurile maeștrilor cu dalta. Respec...


Spiritul patriot și apărător de țară a izvorât și trăit în multe momente ale nației din și prin rândurile maeștrilor cu dalta. Respectul și dragostea lor față de eroii neamului au devenit monumente de artă ignorate în timp de viitorul fără spirit.

Însă, coloșii de piatră, deși par muți și de neclintit în față nimănui tot așteaptă clipa când vor îngenunchia din nou în fața unui model demn de urmat.

Totuși, coloanele de argilă nu toate țin să fie ignorate de sufletele rătăcite în materialism. Modelele încremenite ale copiilor zburdalnici și gingași rup un zâmbet și aduc culoare în ochii negrii ai oamenilor pierduți în fuga după ilicit.

Punctul de final al acestui material doresc să îl înclin în cinstea rădăcinilor acestui ținut. De-a lungul istoriei fiecare popor a reușit să lase ceva în urmă care să amintească viitoarelor generații despre trecutul lor. Nord europenii au devenit cunoscuți pentru ’’barbarismul’’ vikingilor care au cotropit cu mult timp în urmă bătrânul continent.

Popoarele mediteraneene pentru gloria antică a titanilor și a zeilor care au dăinuit odinioară. Însă, poporul român deși nu a fost nici vreun cuceritor sau educator al terrei, măcar a fost un om cinstit, onest și bun. După cum spune și un vers al celor de la Subcarpați - ’’măcar ai mei au fost din neam de oieri, nu cu sabia-n mână, recunosc, dar nici fraieri’’

Știai că !!!
*Sculptura este singura artă tridimensională. Însă în procesul de creare sculptorul are de ales două tehnici, cioplirea, folosită în modelarea lemnului și a pietrei sau adăugarea de material, folosită la argilă.
*Spre deosebire de pictură sau fotografie, sculptura este singura formă artistică, care oferă o imagine total diferită dacă este privită din alt unghi. Nu toate statuile sunt sculptate în formă rotundă.

You Might Also Like

0 comentarii