Bucuresti, chitaristi, rebeli si carti

Am realizat imediat că banala mea plimbare s-a transformat ușor într-o adevărată aventură atunci când am zărit la orizont un tânăr co...


Am realizat imediat că banala mea plimbare s-a transformat ușor într-o adevărată aventură atunci când am zărit la orizont un tânăr cocoțat deasupra stației de autobuz cântând liniștit de parcă nimeni nu s-ar fi holbat la el vreo secundă.

Dacă până acum peisajul nu era îndeajuns de colorat bicicliștii care treceau pe lângă mine mi-au transmis o căldură plăcută, încât orice statuie părea mai frumoasă ca oricând.

Făcându-mi loc printre mulțime și luând calea micilor străduțe trec liniștit pe lângă vechile buticuri și magazine, încep să simt mirosul vremurilor netrăite și așa zis glorioase.

În contrast cu acele clipe demult pierdute, tinerii rebeli transpun trăirile contemporane puternic pastelat pe zidurile neputincioase.

După atâta drum și plimbat printre strâmtele străduțe picioarele aveau nevoie de un timp de respiro așa că am poposit în cel mai drag loc mie în acest București, librăria Cărturești.

M-am plimbat printre rafturile pline cu cărți, am răsfoit atâtea pagini, însă în trei ani și jumătate de când cunosc această locație frumoasă nu am fost surprins plăcut atât de tare ca atunci când am descoperit subsolul clădirii.

Ca orice altă casă boierească contruită în capitală ea deține un adevărat labirint arhitectural de care puțini sunt conștienți. Tot atât de puțini știu că fosta reședință a lui Dimitrie Sturza are un trecut strâns legat de cărți, dar nu vreau să plictisesc cu datele istorice, așa că las un link curioșilor și vă invit în bucătăria Cărturești.

You Might Also Like

0 comentarii