București, animale exotice, mumii și dinozauri

Nu știu ce să cred mai exact, dar mereu aici am avut ocazia să văd tinere familii simțindu-se în largul lor. Tații curioși citesc c...


Nu știu ce să cred mai exact, dar mereu aici am avut ocazia să văd tinere familii simțindu-se în largul lor. Tații curioși citesc cu mare atenție lecțiile primite de pe plăcuțele de metal, câteodată mai și predau copiilor ceea ce știu. Mamele privesc cu mare atenție către prunci zâmbindu-le fericite, iar aceștia urmăresc cu uimire animalele împăiate.

Mă mai plimb puțin câte puțin, îmi iau la revedere de la acvariile pline cu animale împăiate și încerc să văd și altceva. Ajung din fericire la secțiunea păsărilor. Nu mă dau un vânt după ele, însă mai înspăimântător mi se pare un vultur decât un rechin.

Da, știu rechinul ar fi sfâșiat micuța pasăre într-o secundă.
Așa și ... cred că mai bad ass este vulturul.

Mă rog, totuși plimb privirea dintr-o parte într-alta, când dintr-o dată atenția mi-a fost captat de cea mai dragă pasăre mie, bufnița. Nu știu ce are atât de special această minunăție cu aripi de îmi captează atenția atât de tare, însă un lucru e cert, este cunoscut ca fiind un simbol al înțelepciunii în multe culturi, ce vreți mai mult de atât !

Însă aici nu vedeți doar animale ale mării sau diferite tipuri de păsări, Muzeul Antipa deține și un număr destul de mare de animale mai exotice, de la șerpi veninoși la elefanți sau de la rinoceri la maimuțe.

Ooo, maimuțele !!! CE DRĂGĂLAȘE :)

Le ador, deși știu că sunt împăiate, ceea ce înseamnă că sunt moarte tot mi se par cele mai drăgălașe. Cum își zâmbesc ele una către cealaltă sau cât de curioasă este cealaltă, parcă îmi vine să le adopt.
Gata, îmi revin, promit, îmi revin la normal.

La parter veți putea vedea bustul fostului director, biolog și zoolog Grigore Antipa, cel care a făcut totul pentru muzeu. Grație lui muzeul deține astăzi peste două milioane de exemplare. Pentru cei care sunt curioși cine a fost Grigore Antipa vă spun un lucru notabil găsit

 El este ... considerat a fi prima persoană care a modernizat diorama prin accentuarea aspectului tridimensional și în primul rând de a utiliza diorame într-un muzeu ”

Cum să o spun fără să pară ciudat !? Îmi plac atât de tare cum arată busturile de animale, încât coridorul dedicat acestor minunății mi-a intrat la inimă. Și acum dacă închid ochii văd perfect coarnele impunătoare ale mistrețului sau ferocitatea ursului. Am fost uimit și lăsat fără cuvinte, într-un mod pozitiv. Not bad at all !

Tot legat de uimire o reprezintă prezentarea evoluției inimii. Acest mic motor al ființelor vii este pe cât de simplu pe atât de complex și nu îți dai seama decât dacă ai oportunitatea să vezi cu proprii ochi.

La etajul clădirii pe lângă multe alte exponate cu siguranță nu trebuie să ratați prea frumoasele mumii. Micuțul prunc, războinicii exotici sau călugărul singuratic fiecare are trecutul lui și chiar dacă priviți scărboși, amuzați sau doar curioși nu uitați că într-un final fiecare va părăsi acest pământ și în urma noastră nu vor rămâne nimic altceva decât oasele. Iar acestea au fost exemplele pe care mama natură ni le-a dat acum.

Turul muzeului se termină, însă nu înainte de a-mi lua la revedere de la paznicul muzeului - Deinotherium gigantissimum sau mai pe românește Groaznicul animal. Da, asta e, chiar așa s-ar traduce link .

You Might Also Like

0 comentarii