Portretul calatorului solitar

A venit momentul să mă prezint, e doar o simplă coincidență că fac acest lucru la început de an. M-am cam ferit să scriu acest articol...


A venit momentul să mă prezint, e doar o simplă coincidență că fac acest lucru la început de an. M-am cam ferit să scriu acest articol de prea multă vreme, deși știu că este recomandat ca publicul să știe pe cine citește, cine e în spatele poveștii, mereu mi-a fost un pic ... . Oricum, o să trec peste mica mea timiditate și o să încep să vă spun.
Pentru cei apropiați sunt Adi, pentru foști colegi, amici și alte cunoștiințe sunt Adrian, însă în mediul online și cel al mass-mediei mereu am fost Adrian Eugen. În vara anului 2014 am absolvit Facultatea de Jurnalism, iar de o bucată de vreme am decis să pornesc pe un drum mai dificil, dar superb, cel de scriitor freelancer.

De unde începe toată plăcerea pentru scris !? Sincer, nici eu nu știu să spun exact, din păcate nu am scris dintotdeauna, ba dimpotrivă, până la sfârșitul clasei a XI eram sigur că eu voi urma cursurile unei facultăți de istorie și mă voi specializa în arheologie, o altă pasiune de-a mea. Am fost atât de convins, încât i-am făcut și pe cei din jurul meu să rămână uimiți când am ales jurnalismul în detrimentul istoriei. Se pare că viața ne oferă mereu surprize, eu m-am decis să mă bucur de ele.

Sper să nu mă înșel, însă până în acest moment am avut trei încercări în cinci ani de când măzgălesc file digitale, două dintre ele aveau un conținut dedicat mediului sportiv, o altă mare plăcerea de a mea, iar cel de-al treilea blog a fost unul generalist, un experiment de-al meu, cred că a avut durata cea mai mică, maxim 4-5 luni. Cu timpul le-am abandonat sau închis pe toate, motivul nu mai contează acum, oricum nu mă simțeam extrem de mulțumit de ele, pot spune că nu mai era o plăcere imensă atunci când scriam, la un moment, pe cel generalist creearea de material devenise o obligație nu mai era o satisfacție de mult, mă mințeam.

Odată ce am intrat la facultate, am decis că cel mai bine ar fi să încep să scriu pentru publicații adevărate, publicații cu un public numeros și cu o istorie bogată. Nu am luat această decizie pentru pentru a-mi face un nume sau chestii de genul acesta, mi-am dorit să învăț cu adevărat meserie. Poate pentru unii nu este mare lucru, însă eu am o mică mândrie atunci când mă uit în spate și văd că am semnat materiale pentru GSP.ro sau Prosport.

La Prosport am stat cel mai mult și tot aici am cunoscut sadisfacția cea mai mare, pe lângă faptul că am avut ocazia să cunosc profesioniști(ca peste tot unde am fost) și sportivi cu care nici nu visam vreodată că mă voi întâlni, câștigul cel mai mare a fost ocazia de a practica această meserie. Nu o să uit niciodată cât de tare mi-am dorit ca povestea mea să ajungă în ziar, nici nu mai contează că stai în frig ore întregi și câteodată simți că totul este în zadar, însă când îți vezi textul pe hârtie și la final semnătura ta, în acel moment nimic nu mai contează, ți-ai îndeplinit misiunea.

Acum am decis să mă port de val și să îmi văd de drum exact cum simt, este prima oară când vorbesc despre acest subiect și chiar dacă probabil nu o să ajungă acest mesaj la ei vreau să le mulțumesc pentru tot ce m-au învățat - Andru, Marius, Mire, Florin, Lucian și mulți alții sunt cei care au fost în spatele meu și m-au învățat cu adevărat să scriu.

Dacă vreți să aflați mai multe vă invit să vă abonați și să fiți la curent cu tot ceea ce îmi propun, până atunci nu uitați să călătoriți și să vă lăsați purtați de val.
Al vostru prieten, Adrian :) !

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Adi, Adrian, Adrian Eugen ;-) urmeaza-ti visul; esti tanar, ambitios!!! succes in proiectele tale!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc frumos ! Asa o sa si fac, succes si tie ! La multi ani :)

    RăspundețiȘtergere