Cele 13 fete ale calatorului singuratic

Nici nu știu cum să vă mulțumesc, sincer ! Într-un material   trecut   am vorbit cum arată un călător solitar și în doar câteva zile a ...

Nici nu știu cum să vă mulțumesc, sincer ! Într-un material trecut am vorbit cum arată un călător solitar și în doar câteva zile a devenit cel mai citit material de pe acest blog! Nu mă așteptam ca un scurt autoportret să facă atâta vâlvă,  oricum vă mulțumesc încă o dată, iar în acest ultim text vreau să vă descriu prin câteva cuvinte ce înseamnă să fii un călător solitar.

În primul rând trebuie să ai un spirit AVENTURIER ! Nu poți să te numești călător solitar, dacă tu îți planifici o călătorie, o excursie sau orice escapadă cu săptămânile pentru a sta prin hotel sau plimbându-te doar pe bulevardele mari ale vreunui oraș.

Un călător singuratic veți observa că este CALCULAT și CONȘTIENT de orice pericol. Având în vedere faptul că te desparți de confortul tău și te avânți în necunoscut te face să te gândești de mai multe ori cum o să ajungi în locul propus.

Trebuie să fii de fiecare dată PREGĂTIT, nu trebuie să îți lipsească din rucsac strictul necesar, o hartă, o lanternă, telefonul, și cu cât telefonul e mai puțin ”deștept” cu atât bateria va ține mai mult și astfel ai șansa de a suna nefiind nevoie să încarci non-stop sau să stai cu încărcătorul după tine.

Legat de cazare, probabil o să par un pic cam extrem, însă ca turist solitar am trăit seri prin gări, patul a fost înlocuit cu vreo bancă sau un scaun. Nu trebuie existe mofturi în legătură cu locul unde vei dormi, trebuie să te ACOMODEZI și în special să APRECIEZI orice loc.

De când vei începe primele tale călătorii singuratice vei observa că mai degrabă ți se deschid noi fronturi. Vei deveni mai SOCIABIL, chiar dacă pare un pic cam ciudat, da este adevărat, chiar vei deveni mai sociabil, deoarece dacă până acum plecai în grup sau cu un partener, acum ești singur și va trebui cândva să întrebi oameni, să discuți cu ei sau doar pur și simplu să socializezi. O astfel de întâmplare mi s-a întâmplat mie de curând în Sibiu, vreau să spun că în aceea seară mă simțeam parcă aparțineam locurilor, nu mai eram deloc un străin. De abia atunci începe să ai ÎNCREDERE în oameni.

Și nu în ultimul rând, poate cea mai importantă caracteristică a unui călător solitar, nu uita să te BUCURI, să ZÂMBEȘTI și să TRĂIEȘTI orice clipă de parcă ar fi ultima, IUBIȚI orice vi se întâmplă, sunt adevărate lecții de viață. Așa am descoperit eu, cu cât sunt mai singur, cu atât sunt mai aproape de fericire !

Ca să fiu mai specific, nu mi-am propus vreun top 10, poate de aceea am realizat la final că mi-au ieșit mai multe, chiar 13, numărul meu norocos! Acum luate laolaltă, caracterul unui călător solitar se poate descrie prin a fi un AVENTURIER, CONȘTIENT și CALCULAT, PREGĂTIT pentru orice, o persoană care se ACOMODEAZĂ imediat și APRECIEZĂ tot ce i se oferă. Un individ SOCIABIL și cu o mare ÎNCREDERE în sine și în semenii săi. O astfel de persoană IUBEȘTE, se BUCURĂ, ZÂMBEȘTE și TRĂIEȘTE orice clipă parcă ar fi ultima pe acest pământ.

You Might Also Like

0 comentarii